Melkweg gefotografeerd vanaf mijn vakantiebestemming Cyprus

Tijdens mijn zomervakantie vorige week op Cyrpus heb een een drietal avonden een donker plekje gezocht om de Melkweg te fotograferen. Hieronder een aantal afbeeldingen van het resultaat. De plekken waren niet bijzonder donker, maar donker genoeg voor een mooie foto en we konden de Melkweg heel duidelijk zien.

Deze foto’s heb ik gemaakt met mijn Canon 5D mark2. De eerste foto is gemaakt bij Agios Georgios haven met een Sigma lens 15-30mm op 15mm, F3.5, ISO6400, 30 sec belicht De tweede foto met een 35mm Samyang lens, F1.4, ISO6400 en 15 sec belicht. De derde foto is gemaakt met een Canon 200D met standaard kit-lens van 18-55mm op 18 mm F4.0, ISO3200 met 20 sec belicht.

Ik heb op alle drie de avonden een paar uur lang foto’s gemaakt met 2 verschillende fototoestellen om daarvan later een time-lapse filmpje van te kunnen maken.

De Melkweg vanaf haventje bij Agios Georgios

 

Melkweg vanaf strandje bij Aphrodites rots, Cyprus
Sterrenkijken op Cyprus

Tijdens een van onze nachten kregen we ook bezoek van de politie die met zwaailichten kwam aanrijden om te zien wat wij daar aan het doen waren.

Verder aantal keren bijzonder heldere vuurbol gezien waarvan er een zelfs wel 30 sec lang een nalichtend spoor achterliet. Helaas net buiten beeld van de camera gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *